Vaření.czReceptyHalušky se zelím a uzeným

Halušky se zelím a uzeným

Noky z hrubé mouky smíchané s upraveným kysaným zelím a restovaným uzeným masem nebo uzeninou.


4.2102x
30 min
9×

Ingredience

2 ksvejce
0.5 lmléko
2 kscibule
sádlo
1 lžičkaprášek do pečiva
5 dkgsýr
10 dkgšpek
60 dkghrubá mouka
30 dkguzené maso
50 dkgkysané zelí

Postup přípravy

Smícháme hrubou mouku s vejci a mlékem. Vzniklé tužší, ale tekoucí těsto protlačíme přes cedník na noky do vařící osolené vody. Vaříme asi 5 minut. Po uvaření scedíme, propláchneme lehce studenou vodou a necháme chvíli odkapat. Cibuli nakrájíme najemno a dáme, nejlépe do pekáče, smažit na sádlo nebo olej. Když je cibulka osmažená dozlatova, přidáme nakrájenou slaninu a uvařené uzené maso nebo uzeninu. Chvíli restujeme, pak přidáme okapané halušky a vše promícháme. Vše stále na plotně. Halušky se zelím a uzeným rozdělíme na talíře a můžeme ještě přelít samostatně rozpuštěným a na kostičky nakrájeným špekem. Pro gurmány je možné na konec přidat jakýkoli sýr.
user-icon

autor koudelka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Halušky se zelím a uzeným

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena