Halušky nejen se zelím

Recept na chutné halušky, jak je máme rádi u nás.


3.715x
60 min
1×

Ingredience

50 mlolej
2 kscibule
200 ganglická slanina
1-2 kspikantní klobása
1 balíčekbramborové těsto
1 hlávkabílé hlávkové zelí

podle chuti

cukr
sůl
ocet
špek
mletý černý pepř

na ozdobu

čerstvé bylinky
5 gpikantní salám

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Zelí očistíme a nakrájíme na drobné kousky. Klobásu, slaninu a špek nakrájíme nadrobno.

Nakrájenou cibuli lehce orestujeme na oleji. K orestované cibuli přidáme pokrájené zelí a dusíme doměkka. Ochutíme cukrem, kmínem a octem.
Na pánev vložíme pokrájený špek, anglickou slaninu a klobásu. Uzeniny opečeme dokřupava.

Bramborové těsto připravíme podle návodu na obalu s asi 150 ml vody. Vznikne nám středně husté těsto.

Do hrnce dáme vodu, přivedeme k varu, osolíme a přes síto na halušky propasírujeme těsto. Halušky krátce povaříme a slijeme. Já ještě halušky proplachuji. Okapané halušky smícháme s dušeným zelím, opečenou uzeninou a důkladně promícháme. Porci halušek dozdobíme čerstvými bylinkami a zbylou uzeninou.

Halušky nejen se zelím ihned podáváme jako hlavní chod.
user-icon

autor Fazolka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Halušky nejen se zelím

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena