Halali je předpřipravená zavařený zelenina na svíčkovou, kterou budeme mít vždycky po ruce. Zkuste si zeleninovou směs na svíčkovou připravit podle mého receptu.
Hodnocení
4.5
/ 5 (13x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
3x
Ingredience
Ostatní
Mrkev40 dkg
Petržel25 dkg
Celer35 dkg
Ocet250 ml
Voda750 ml
Sůl2 dkg
Bobkový list
Nové koření
Pepř celý
Postup přípravy
Očištěnou zeleninu nakrájíme a uvaříme do poloměkka asi 3 minuty. Uvařenou ji necháme vychladnout.
Vodu smícháme s octem.
Vychladlou zeleninu nakrájíme na menší kostky a rovnoměrně promícháme.
Na dno každé sklenice dáme1 bobkový list, 3 zrnka nového koření,10 zrnek celého pepře.
Nakrájenou zeleninu dáme do sklenic a zalijeme nálevem.
Halali sterilujeme 30 minut při 85 °C. Sterilovanou halali skladujeme v chladu.