Den dopředu si uvaříme v 1 litru vody s novým kořením, bobkovým listem, sojovou omáčkou a worcesterem půl balíčku sojových plátků a necháme do druhého dne v chladu v nálevu odležet. Před další přípravou je vymačkáme a nakrájíme na menší kousky.
Druhý den očistíme zeleninu, cibuli nakrájíme na malé kostičky, mrkev a zelenou část pórku nakrájíme na proužky. Vše najednou vsypeme na pánev a restujeme asi 3 minuty, přidáme nakrájené sojové plátky, promícháme, přidáme vodu, ovesné mléko a mouku, pořádně promícháme a nakonec vmícháme malou skleničku Halali, použijeme ji celou i s nálevem. Necháme přejít varem a máme hotovo. Já dávám do omáčky mouku a sušené mléko jen tak, ale je možné si z těchto dvou surovin udělat dopředu kašičku a tu následně do pokrmu vmíchat.
Halali omáčku po vegansku podáváme s knedlíkem, ale dobře chutná i s těstovinami.
Poznámka: Na tento recept používám sojové plátky, protože mi chutnají nejvíce, ale stejně lze upravit i sojové nudličky či kostky. Hlavní chuť této omáčky je tvořena hotovkou Halali. Pokud tuto kupovanou směs máte rádi, bude vám chutnat i tato omáčka.