Haboš

Recept na maďarský vynikající zákusek.


4.316x
60 min

Ingredience

náplň 3

36 dkgcukr
6 ksbílek

těsto

14 dkgmáslo
1 ksžloutek
2 lžícesmetana
0.5 balíčkuprášek do pečiva
1 lžícecukr moučka
30 dkghladká mouka

náplň 2

25 dkgmáslo
2 lžícekakao
5 ksžloutek
3 lžícemléko
1 balíčekprášek do pečiva
20 dkgcukr moučka
20 dkghladká mouka
15 dkgvlašské ořechy

náplň 1

2 dlmarmeláda

Postup přípravy

Z ingrediencí na těsto vypracuje hladké těsto. To vyválíme na placku o velikosti plechu a uložíme na něj. Těsto potřeme marmeládou. Máslo, žloutky a cukr utřeme v pěnu. Přidáme mleté ořechy, kakao, mouku s práškem do pečiva a mléko. Náplň důkladně zamícháme a také jí natřeme na těstovou placku. Haboš pečeme v předehřáté troubě. Před dopečením ušleháme bílky s cukrem a náplní potřeme téměř dopečený haboš. Upečený haboš necháme vychladnout, nakrájíme a můžeme podávat.
user-icon

autor myšpulka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Haboš

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Maďarská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena