Gyros

Tradiční řecké jídlo s omáčkou zaziky, která je připravovaná ze smetany, jogurtu a česneku.


2.91143x
60 min
1×

Postup přípravy

Vepřové maso nakrájíme na nudličky, přidáme koření Gyros, dle chuti a trochu oleje. Necháme chvíli odležet ve studenu. Maso osmahneme na oleji jako minutku, dochutíme pepřem a solí/popř.vegetou/. Čerstvé zelí nakrájíme na tenké proužky, položíme na talíř a překryjeme masem. Připravíme si studenou omáčku. 1/2 bílého jogurtu, 1/2 zakysané smetany smícháme, přidáme koření Zaziky a česnek, vše dle chuti. Přelijeme připravené maso a podáváme s hranolky, kroketami nebo americkými brambory.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Gyros

Zpět na recept