Vaření.czReceptyGulášová polévka s hovězím masem

Gulášová polévka s hovězím masem

Recept na vydatnou gulášovku, která se může podávat jako hlavní chod s pečivem.


2.925x
75 min
1×

Ingredience

5 stroužkůčesnek
2 ksbrambory
1 kscibule
200 gsádlo
2 lžícehladká mouka
500 ghovězí maso
1 balíčekmletá sladká paprika

podle chuti

sůl
majoránka
drcený kmín
mletý černý pepř
polévkové koření

Postup přípravy

Hovězí maso nakrájíme na drobnější kostičky. Cibuli nakrájíme na drobno. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a rozetřeme. Cibuli osmažíme na sádle dorůžova. Přidáme nakrájené maso, orestujeme, osolíme, opepříme a okmínujeme. Zasypeme mletou sladkou paprikou, podlijeme vodou a dusíme za občasného promíchání, až je maso měkké. Potom základ dolijeme vodou podle potřeby a necháme zavařit. Dále vložíme syrové brambory a uvaříme je do poloměkka. Do rozehřátého sádla přisypeme hladkou mouku a umícháme světlou jíšku, kterou rozšleháme s vodou. Polévku jíškou zahustíme a necháme provařit. Mezitím přidáme rozetřený česnek, majoránku, dochutíme solí a polévkovým kořením. Když je mouka provařená, tak polévku odstavíme a můžeme podávat. Gulášovou polévku s hovězím masem můžeme podávat s čerstvým pečivem jako hlavní chod.
user-icon

autor Renegene


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Gulášová polévka s hovězím masem

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena