Guláš ze Znojemska

Nejen znojemské okurky jsou výborné. I tento guláš je mňamka.


3.711x
75 min
1×

Postup přípravy

Hovězí kližku nakrájíme na kostky. Na dvou třetinách sádla osmažíme drobně nakrájenou cibulku s kmínem dozlatova, přimícháme poloviční dávku papriky, vložíme maso, rychle podusíme při občasném míchání ve vlastní šťávě, pak přidáme pepř, sůl, zalijeme trochou vařící vody a dusíme pod pokličkou. Při dušení občas zamícháme a podle potřeby dolijeme horkou vodou. Když je maso ještě ztuhlé, necháme je vysmahnout do tuku, zaprášíme moukou a při stálém míchání restujeme asi 5 minut, pak zalijeme vodou tolik, aby omáčka byla hodně řídká a necháme zvolna vařit až je maso měkké a omáčka zhoustne (pokud je stále dost řídká, přidáme trochu jíšky - může být instantní). Dušené maso vyjmeme a omáčku přecedíme přes cedník. Vložíme maso a necháme přejít varem. Do hotového guláše vlijeme zbývající přepuštěný tuk se zbývající zpěněnou paprikou. Při podávání sypeme každou porci guláše zvlášť kyselou okurkou na plátky nakrájenou. Jako příloha ke guláši ze Znojemska jsou dobré brambory, rýže nebo knedlík.
user-icon

autor Malina


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Guláš ze Znojemska

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena