Vaření.czReceptyGuláš z králíka s červenou paprikou

Guláš z králíka s červenou paprikou

Králík nemusí být pouze pečený a doplněný tučným bůčkem a kyselým zelím. Vhodný je i pro přípravu guláše.


4.527x
90 min
2×

Postup přípravy

Králíka dobře očistíme, odblaníme a vykostíme. Maso nakrájíme na kousky. Cibuli nakrájíme nadrobno a krátce osmažíme na oleji se lžící másla v hlubším kastrolu s poklicí. Na usmaženou cibuli přidáme nakrájené maso, chvílí opékáme a pak přikryjeme poklicí. Maso pustí šťávu. Po vysmažení podle potřeby podlijeme maso menším množstvím vody. V průběhu pečení maso posypeme drceným kmínem, osolíme a opepříme. Přidáme gulášové koření. Je-li maso měkké, zaprášíme ho hladkou moukou, promícháme a pomalu přiléváme vodu. Chceme-li mít omáčku hustší, rozmícháme v hrnku 1 - 2 lžíce hladké mouky s vodou a vlijeme do guláše. Červenou papriku zbavíme vnitřku, omyjeme a nakrájíme na větší kousky. Vsypeme je do guláše a necháme krátce s omáčkou provařit. Guláš z králíka s červenou paprikou podáváme s houskovým knedlíkem.
user-icon

autor Stáňa

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Guláš z králíka s červenou paprikou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena