Guláš z králíka na houbách

Velice chutný a jemný guláš z králičího masa, doplněný vůní a chutí hub!


4.638x
75 min
3×

Ingredience

4 stroužkyčesnek
1-3 lžíceolej
2-3 lžícemáslo
0.5 lmléko
4 kscibule
3 ksbobkový list
2-4 lžícehladká mouka
3 lžícegulášové koření
3 hrstěsušené houby
4 kskráličí hřbet

podle potřeby

voda

Postup přípravy

Maso z hřbetů králíka odkostíme a dobře očistíme. Nakrájíme na menší kousky.

Na másle s trochou oleje zpěníme nakrájenou cibuli a přidáme kousky masa. Krátce orestujeme a přikryjeme poklicí. Necháme chvíli vypékat a pak podlijeme trochou vody nebo vývaru a přidáme bobkový list s gulášovým kořením.

Maso průběžně promícháváme a podléváme, asi po 20-ti minutách přisypeme sušené houby a jemně nakrájený česnek. Maso dále pečeme, dokud není měkké.

Před dokončením zasypeme hladkou moukou, s masem ji dobře promícháme a za stálého opatrného míchání přilijeme mléko. Ještě chvíli povaříme, přisolíme. Podle chuti a potřeby připravíme více zahuštěné omáčky tak, že v hrnku rozmícháme mouku s trochou mléka, přidáme ji k masu a doplníme vodou, vývarem nebo mlékem podle potřeby.

Guláš z králíka na houbách podáváme s houskovým knedlíkem, vynikne však také s dobrými těstovinami.
user-icon

autor Stáňa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Guláš z králíka na houbách

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.