Guláš z jeleního masa

Tento gulášek má zvláštní jemnou chuť a je moc dobrý se špekovými knedlíky.


4.6169x
150 min
24×

Ingredience

3 ksčesnek
sůl
4 kuličkyjalovec
1 lžícepovidla
2 kostkymasox
2 lístkybobkový list
3 ksvelká cibule
0.3 lžičkymletá skořice
1 lžícemletá červená paprika
drcený kmín
1 lžícegulášové koření
2 lžícerajský protlak
mletý černý pepř
0.5 lžičkymletá pálivá paprika
50 dkgmaso na jelení guláš

podle potřeby

slunečnicový olej
hladká mouka
voda na podlití

Postup přípravy

Do hrnce dáme olej, na kterém osmahneme dorůžova cibuli nasekanou nadrobno, přidáme maso nakrájené na menší kousky. Po dokonalém orestování přidáme masox a protlak, bobkový list, jalovec, pepř, povidla, gulášové koření, kmín a mletou skořici, opět orestujeme a podlijeme vodou. Dusíme pozvolna asi 2 hodiny, promícháváme a podle potřeby podléváme. Z guláše necháme za stálého míchání vydusit vodu, pak zaprášíme moukou, orestujeme, přidáme mletou papriku, promícháme a znovu podlijeme vodou. Guláš z jeleního masa necháme provařit, přidáme česnek a majoránku, podle chuti osolíme. Guláš z jeleního masa je výborný proleželý. Na talíři můžeme ozdobit paprikou a rajčátkem.
user-icon

autor neligrej


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Guláš z jeleního masa

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena