I guláše z vnitřností patří mezi oblíbené české pochoutky. Tento nejlépe chutná s rýží.
Hodnocení
3.5
/ 5 (104x)
Doba přípravy
75 min
Ingredience
2 stroužky
česnek
majoránka
50 g
tuk
150 g
cibule
3 lžíce
chlebová strouhanka
gulášové koření
1 lžíce
rajský protlak
500 g
hovězí srdce
Postup přípravy
Srdce rozpůlíme, odblaníme, odstraníme žilky, opláchneme a nakrájíme na pokud možno stejné kostičky.
Na tuku zpěníme cibuli, vložíme nakrájené srdce, okořeníme a za stálého míchání krátce opečeme. Osolíme, zalijeme trochou vody a dusíme téměř do měkka.
Potom zasypeme strouhaným chlebem, přidáme prolisovaný česnek a dusíme do měkka. Přidáme majoránku, rajský protlak a ještě několik minut podusíme.