Guláš z drůbežích jater

Guláš nemusí být vždy jen z hovězího, nebo vepřového masa. Zkuste třeba tento.


3.3148x
30 min
4×

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nasekáme. Játra očistíme a nakrájíme na kousky.

Sádlo rozehřejeme a zpěníme na něm cibuli. Přidáme papriku, kmín, gulášové koření a nakrájená játra. Orestujeme je. Jsou celkem rychle měkká.

Játra vyjmeme, dáme na talíř, přiklopíme poklopem, aby zůstala teplá, a doděláme omáčku. Tu osolíme, opepříme, přilijeme vývar a povaříme. Nakonec propasírujeme, nebo můžeme rozmixovat. Pokud je řídká, zahustíme ji strouhaným chlebem. Vložíme do ní zpátky prohřát játra.

Podáváme s houskovým knedlíkem a posypaným kolečky cibule.
user-icon

autor Konvalinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Guláš z drůbežích jater

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.