Zase tu máme další druh guláše, tentokrát s kysaným zelím a kysanou smetanou.
Hodnocení
2.9
/ 5 (843x)
Doba přípravy
60 min
Ingredience
- -
sůl
- -
tuk
2 ks
cibule
- -
hladká mouka
100 ml
kysaná smetana
- -
mletý pepř
250 g
vepřové maso
250 g
zelí kysané
- -
paprika mletá
250 g
uzené maso
Postup přípravy
Oba druhy masa nakrájíme na větší kostky. Cibuli nakrájíme nadrobno a necháme ji zpěnit na tuku v kastrolu. Jakmile zrůžoví, přidáme vepřové maso a trochu osolíme. Zaprášíme sladkou paprikou a necháme chvíli restovat. Poté přidáme uzené maso, kysané zelí, opepříme a podlijeme vodou, pod poklicí dusíme doměkka. Mouku zašleháme do kysané smetany a zahuštěnou smetanu nalijeme na masový základ. Zamícháme a necháme povařit. Hotový guláš podáváme s chlebem.