Guláš s kořením na divočinu

Guláš lze připravit pokaždé jinak, ale vždy chutná výborně. Tentokrát jeho chuť změníme přidáním koření na divočinu.


3.0111x
120 min

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme a rozkrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a nakrájíme na slabé plátky, nebo prolisujeme.

Na sádle zpěníme cibuli, přidáme česnek a kostky masa a za stálého míchání opékáme, dokud se maso nezatáhne a nezbělá. Zasypeme kořením, posolíme, podlijeme vodou a dusíme na mírném ohni pod pokličkou. Často kontrolujeme a průběžně podléváme malými dávkami vody nebo masitého vývaru. Když je maso dostatečně měkké, necháme šťávu vysmahnout na tuk, zaprášíme hladkou moukou a mícháme, než se šťáva zapraží a zabarví. Přidáme rajský protlak, promícháme, podlijeme znovu vodou a krátce povaříme. Guláš ještě můžeme libovolně dochutit přidáním uvedeného koření nebo i česneku.

Guláš s kořením na divočinu podáváme s knedlíky,či chlebem.Vhodnou přílohou je i rýže nebo těstoviny.

Další recepty na guláš

user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Guláš s kořením na divočinu

Zpět na recept