Guláš na víně a smetaně

Tento gulášek má lehkou chuť i vůni po vínečku a je zjemněný smetanou.


2.9677x
60 min

Postup přípravy

Maso nakrájené na kostky osmahneme na rozehřátém oleji, přidáme na čtvrtky nakrájenou cibuli a dále opékáme. Přidáme mletou papriku, zamícháme a ihned podlijeme trochou vína. Ochutíme rajčatovým protlakem, osolíme, okořeníme a dusíme doměkka. Během dušení občas podléváme vínem. Šťávu zahustíme škrobovou moučkou rozmíchanou v trošce vody. Nakonec přidáme smetanu, prohřejeme, ale už nevaříme. Podáváme s houskovými knedlíky nebo noky. Zdobíme zakysanou smetanou.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Guláš na víně a smetaně

Zpět na recept