Guláš Mexiko

Recept na pikantní guláš v mexickém stylu.


3.06x
60 min

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, na rozehřátém oleji cibulku osmahneme. Přidáme osolené mleté vepřové maso, důkladně orestujeme a přitom stále mícháme. K orestovanému masu přidáme mletou papriku a chilli rozmíchané v oleji. Vše dusíme doměkka, stačí asi 15 minut.

K mletému masu přidáme slité fazole a kukuřici a guláš zahustíme záklechtkou - hladká mouka rozmíchaná v troše vody. Hotový guláš Mexiko krátce povaříme. Guláš můžeme zahustit i solamylem - lžičku rozmícháme ve studené vodě. Do mexického guláše můžeme přidat i prolisovaný česnek, ale ten až před koncem dušení (na posledních 20 minut).

Ke guláši Mexiko se jako příloha hodí rýže, bramboráčky nebo topinky.
user-icon

autor 1-2-3


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Guláš Mexiko

Zpět na recept