Guláš dvou chutí

Vyzkoušejte spojení dvou chutí - vepřového masa a jater z králíka. Guláš z nich je vynikající.


2.918x
75 min

Ingredience

2 lžíceolej
1-2 lžičkysůl
200 gmrkev
1 špetkamletý pepř
2 ksvětší cibule
1 balíčekgulášové koření
0.5 kgvepřová kýta
0.5 sklenicesterilovaná červená paprika
0.5 kgkráličí játra nebo ledvinky

omáčka

3-4 lžícehladká mouka
1-1 lmléko nebo voda
0.3 sklenicenálev z papriky

Postup přípravy

Nejprve orestujeme nahrubo nakrájenou cibuli. Přidáme na kostky nakrájené vepřové maso a promícháme. Přikryjeme poklicí a pečeme do změknutí masa. Pak přidáme nakrájená králičí játra a ledvinky, promícháme a přikryjeme poklicí. Necháme dusit, podle potřeby podlijeme vodou. Osolíme, opepříme, vsypeme gulášové koření a mírně podlijeme vodou. Necháme vodu vydusit a vše zaprášíme hladkou moukou. Pak opatrně za stálého míchání doléváme mléko. Omáčku provaříme. Nakonec přidáme na jemné nudličky nakrájenou (předem očištěnou) mrkev (nebo strouhanou na W-krouhači), sterilovanou červenou papriku a dobře zamícháme, krátce povaříme. Nálevem z papriky guláš mírně dochutíme. Hotový guláš dvou chutí podáváme nejlépe s knedlíkem, ale chutná i s bramborami, rýží nebo těstovinami.
user-icon

autor Stáňa

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Guláš dvou chutí

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena