Guláš Csángó

Gulášek, do kterého přidáváme kysané zelí, mletou papriku a rýži zjemníme ke konci kysanou smetanou. S knedlíkem nebo chlebem bude nejlepší!


2.9620x
120 min

Postup přípravy

Maso nakrájíme asi na 30-ti gramové kousky. Nakrájenou cibuli zpěníme na sádle nebo tuku, přidáme papriku, kmín, utřený česnek, sůl, maso a vše chvíli smažíme, přilijeme vodu a pod pokličkou dusíme asi 1.5 hodiny, podléváme a hlídáme, aby se maso nepřipálilo. Přidáme propláchnuté zelí a zalijeme vodou, aby bylo maso i zelí přikryté, dusíme. Když je maso poloměkké, přidáme k němu opranou rýži. Před koncem varu zamícháme do guláše kysanou smetanu a povaříme.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Guláš Csángó

Zpět na recept