Gugla

Recept na pokrm podobný bramborákům.


4.619x
75 min
3×

Postup přípravy

Připravíme si opravdu velkou mísu. Všechny brambory oškrábeme a nastrouháme nahrubo. Uzené maso nakrájíme na kostičky. Kolik masa přidáte, záleží na vaší chuti, na uvedené množství ale minimálně 400 g.

Maso dáme do mísy k bramborám, přilijeme olej, vmícháme prolisovaný česnek, sůl, pepř a majoránku. Majoránkou rozhodně nešetříme a ve finále vše důkladně promícháme. V případě, že jsou brambory hodně mokré, část vody z nich slijeme. Nakonec přidáme do těsta mléko a mouku a vše ještě jednou promícháme.

Hluboký plech vymažeme olejem nebo sádlem a všechno bramborové těsto do něj urovnáme. Použít můžeme i zapékací misku, z té ale nebude mít lahodná gugla tak křupavé dno. Připravený plech vložíme do trouby vyhřáté na 220 °C a dáme péct asi na 30 minut. Když začíná mít gugla růžovou křupavou kůrku, teplotu stáhneme na 200 °C a pečeme dalších asi 30 minut.

Gugla chutná teplá i studená jako chuťovka, ale klidně si ji můžeme dát i na oběd či večeři. Guglu podáváme s kyselou okurkou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Gugla

Zpět na recept