Gruzínská čichirtma

Recept na chutnou polévku známou především na Kavkaze.


2.36x
45 min

Ingredience

3 ksvejce
3 lžícemáslo
4 kscibule
3 lžícehladká mouka
1 lžícecitronová šťáva
500 gskopové maso

podle chuti

sůl
1 lžícebazalka
1 špetkašafrán
1 lžičkakoriandr
1 lžičkamáta
1 špetkamleté skořice
10 kscelý pepř

na ozdobu

petrželka

Postup přípravy

Skopové maso nakrájíme na kousky a uvaříme ve slané vodě téměř doměkka. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Vývar scedíme a potom skopové maso spolu s nakrájenou cibulí prudce orestujeme na másle. Následně dáme maso s cibulí do vývaru, opepříme a vaříme. Stranou dáme asi 1 dl vývaru, vychladíme ho a rozmícháme v něm 2 lžíce mouky. V jiné nádobě ušleháme žloutky se zbytkem mouky, citronovou šťávou a rozředíme 1 dl horkého bujonu. Když je maso měkké, vlijeme do polévky směs z vývaru a mouky, povaříme 5 minut za slabého míchání. Potom vlijeme rozmíchané žloutky a přivedeme k varu spolu s ostatním kořením, které přidáme podle chuti, a stáhneme polévku z ohně. Gruzínskou čichirtmu podáváme jako chutnou vydatnou polévku ozdobenou petrželkou.
user-icon

autor viluš

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Gruzínská čichirtma

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena