Grilovaný lilek

Grilovaný lilek nejlépe chutná s americkými bramborami a tatarkou.


4.417x
35 min

Postup přípravy

Lilky omyjeme, osušíme a nakrájíme na šikmé plátky. Z citronu vymačkáme šťávu.

Do mísy přilijeme olej, po lžičkách (asi 4) přidáváme citronovou šťávu, vyšleháme metličkou, osolíme, okořeníme a přidáme přelisovaný česnek.

Lilky potřeme po obou stranách olejovou směsí.

Po natření vložíme lilky na mřížku grilu a grilujeme při středním teple, až změknou (asi 25 minut). Při grilování potíráme lilky olejovou směsí.

Podaváme s americkými bramborami a tatarkou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Grilovaný lilek

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká