Grilovaný kubánský ananas

Plátky ananasu grilované s chuťově zajímavou marinádou. Recept na ovocnou chuťovku ke grilování.


5.02x
30 min
1×

Postup přípravy

Potřebovat budeme 1 velký ananas, který okrájíme od slupky. Ananas nakrájíme na plátky asi 1 cm tlusté a vykrojíme tvrdý střed (nejlépe nějakou kulatou formou, třeba od cukroví).

Marinádu namícháme z 1,5 malého panáka bílého rumu (nejlépe Havana Club Aňejo 3 Aňos), 3 lžic medu, 1,5 lžíce třtinového cukru, šťávy z půlky limetky a 1 lžičky mleté skořice. Vše pořádně rozmícháme, až se nám marináda sjednotí a cukr v ní rozpustí.

Nakrájený ananas položíme na nahřátý rošt, ale pozor na velký žár, ten není dobrý. Vrchní stranu potřeme marinádou. Ananas průběžně otáčíme a vrchní stranu vždy potřeme marinádou. Ananas grilujeme podle libosti, nejlépe dozlatova.

Grilovaný kubánský ananas podáváme jako výbornou chuťovku z grilu.
user-icon

autor Hanz


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Grilovaný kubánský ananas

Zpět na recept