Vaření.czReceptyGrilovaný krůtí steak plněný žampióny

Grilovaný krůtí steak plněný žampióny

Lahodné krůtí steaky s kapsou plněnou žampióny ochucenými česnekem a tymiánem.


3.58x
30 min

Ingredience

2 stroužkyčesnek
50 mlolej
1 špetkasůl
1 svazečekpažitka
1 špetkatymián
300 gžampiony
100 mlsmetana ke šlehání
500 gkrůtí prsa
1 lžičkačerstvě mletý pepř

Postup přípravy

Z krůtích prsou připravíme 4 silnější plátky a v každém uděláme ostrým nožem kapsu. Pokud to tvar prsou neumožňuje, nakrájené plátky jen opatrně naklepeme. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme na plátky pokrájené žampióny, česnek utřený se solí, pepř, tymián, promícháme a krátce společně opečeme. Přilijeme smetanu a za stálého míchání necháme odpařit téměř všechnu tekutinu. Žampióny necháme zchladnout a směs rozdělíme na jednotlivé plátky masa (nebo dovnitř kapsy). Masové kapsy nakonec uzavřeme špejlí anebo plátky přehneme přes náplň a okraje spíchneme párátkem. Plněné krůtí steaky plněné žampiony nakonec osolíme, potřeme jemně olejem a grilujeme na rozpáleném grilu z každé strany asi 4 minuty. Zdroj: Eklasa.cz
user-icon

autor Klasa

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Grilovaný krůtí steak plněný žampióny

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena