Grilovaný hermelín a kuřecí maso

Pár receptů na grilovačku.


4.88x
0
2×

Postup přípravy

Postup je naprosto jednoduchý. Důležité je mít dostatek plastových
uzavíratelných misek.

Hermelín


Do mísy nalijeme asi 1 dl oleje, 4 polévkové lžíce medu a všechno koření, co nám přijde pod ruku. Kromě česneku. Koření je možno použít doopravdy jakékoliv, papriku, grilovací, kari, sůl, pepř, prostě podle chuti.
Smícháme celou směs v misce tak, aby byla polotekutá, ale ne tuhá. Celé hermelíny (nejlépe se mi osvědčil Sedlčanský, je menší) vložíme do marinády a pořádně promícháme. Hermelín marinujeme alespoň dva dny. Hermelín pečeme v alobalu, před zabalením ho důkladně vymácháme v marinádě. Hermelín grilujeme pouze asi 5 minut z každé strany.

Kuřecí křidýlka a stehýnka


Podle počtu osob nebo podle hladu. Připravíme si marinádu s vodou. Do většího hrnce vložíme prolisovaný česnek, grilovací koření a sůl. Promícháme s vodou - podle množství masa, musí být celé ponořené. Vložíme stehýnka a křidýlka a necháme asi hodinu odležet. Můžeme hned grilovat. Při grilování kuřecí křidýlka a stehýnka často otáčíme a potíráme marinádou.

Kuřecí steaky


Kuřecí prsní steaky očistíme a lehce rozklepneme prsty. Nachystáme si do misek olej a podle chuti přisypeme koření. Opět je to na chuti, ale koření dáváme raději více. Vkládáme steaky a důkladně promícháme. Marinujeme v lednici v uzavřených miskách minimálně 2 dny.

Všechny recepty jsou odzkoušené na grilovačkách a jedlíci mi vždy pomalu trhají ruce jak jim chutná.
user-icon

autor Teerezka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Grilovaný hermelín a kuřecí maso

Zpět na recept