Grilované vepřové řízky se zeleninou

Pro tuto specialitu koupíme vepřové maso z kýty nebo vykostěné kotlety.


3.56x
45 min

Postup přípravy

Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na malé kostičky. Stranou si odložíme 20 g cibule. Cibuli smícháme s česnekem a půlkou rozdrceného bobkového listu. Ochutíme citronovou šťávou, kořením a doplníme o lžíci oleje. Tímto jsme si připravili marinádu.

Zbylou cibuli smícháme s hořčicí.

Marinádou maso potřeme a marinujeme asi 1 hodinu při pokojové teplotě.

Lilek nakrájíme na kostky, promícháme s 1/2 lžičkou soli. Omyté papriky nakrájíme na čtvrtky, odstraníme semena, rajčata rozpůlíme. Lilek osušíme a opečeme do zesklovatění na lžíci oleje, papriky na 2 lžících oleje. Osolíme a opepříme.

Hořčici a zeleninu připravíme k podávání. Z masa seškrábneme marinádu a pomažeme jí půlky rajčat. Povrch posypeme petrželkou. Maso osušíme a grilujeme s rajčaty. Vepřové řízky se zeleninou grilujeme asi 3 - 4 minuty zhruba 6 - 7 cm od zdroje tepla.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Grilované vepřové řízky se zeleninou

Zpět na recept