Grilované plecko po portugalsku

Pochoutka z grilu pro letní večer.


3.73x
60 min
1×

Postup přípravy

Plecko očistíme, zbavíme tuku a nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Naklepeme hřbetem ruky.

V misce smícháme olej, portské víno, sušený česnek, piri piri, červenou papriku, tekutou vegetu. Přidáme maso a řádně promícháme, aby se všechny plátky masa obalily marinádou, nepropichujeme! Dáme do ledničky na zhruba 2 - 4 hodiny odležet.

Plecko grilujeme v rozehřátém grilu po obou stranách dozlatova. Při grilování potíráme zbytkem marinády.

Grilované plecko po portugalsku podáváme se zeleninou a pečivem. Pozor, pálivé!
user-icon

autor Jams


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Grilované plecko po portugalsku

Zpět na recept