Vaření.czReceptyGrilované klobásy se zelným salátem

Grilované klobásy se zelným salátem

Kořeněné klobásy a jemný salát z bílého zelí se výborně chuťově doplňují. Příprava pokrmu je levná a rychlá.


3.85x
45 min

Ingredience

1 lžičkacukr
2 lžíceolej
1 špetkakmín
1 lžíceplnotučná hořčice
750 gbílé zelí
2 lžícevinný ocet
1 lžícesezamový olej
4 kstelecí klobása
4 ksfrankfurtský párek

podle potřeby

1 špetkasůl

Postup přípravy

Zelí očistíme, košťál a silná žebra odstraníme.Zelí nakrájíme na tenké nudličky. Mezitím přivedeme k varu 2l vody se 2 lžícemi soli a 1 lžící kmínu.Zelí vaříme dvě minuty, pak přecedíme a necháme krátce okapat. Hořčici smícháme s octem, olejem, cukrem, solí a pepřem.Tímto nálevem ochutíme zelí. Klobásy několikrát propíchneme jehlou, potřeme sezamovým olejem a grilujeme ve vzdálenosti 6 cm od topného tělesa až zhnědnou a budou křupavé.Klobásy při grilování často obracíme. Pod rošt dáme pánev či plech na zachycení oleje.
user-icon

autor Fendryska

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Grilované klobásy se zelným salátem

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena