Grilované klobásy se zelným salátem

Kořeněné klobásy a jemný salát z bílého zelí se výborně chuťově doplňují. Příprava pokrmu je levná a rychlá.


3.85x
45 min

Postup přípravy

Zelí očistíme, košťál a silná žebra odstraníme.Zelí nakrájíme na tenké nudličky. Mezitím přivedeme k varu 2l vody se 2 lžícemi soli a 1 lžící kmínu.Zelí vaříme dvě minuty, pak přecedíme a necháme krátce okapat.

Hořčici smícháme s octem, olejem, cukrem, solí a pepřem.Tímto nálevem ochutíme zelí.

Klobásy několikrát propíchneme jehlou, potřeme sezamovým olejem a grilujeme ve vzdálenosti 6 cm od topného tělesa až zhnědnou a budou křupavé.Klobásy při grilování často obracíme. Pod rošt dáme pánev či plech na zachycení oleje.
user-icon

autor Fendryska


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Grilované klobásy se zelným salátem

Zpět na recept