Brambory a cibuli oloupeme, obojí rozkrájíme na čtvrtky nebo menší měsíčky. Rajčata omyjeme a rozkrájíme na plátky.
Plech vymažeme olejem, poklademe brambory, cibulí a rajčaty. Bohatě posypeme bylinkovým kořením a kořením na grilovanou zeleninu. Znovu pokapeme olivovým olejem.
Brambory s rajčaty vložíme do dobře vyhřáté trouby - až na 200 °C. Pokud máme elektrickou troubu, zvolíme program grilování s cirkulací vzduchu. Pečeme okolo 40 minut právě v závislosti na troubě. Zelenina by měla být měkká, přitom křupavá.
Během pečení můžeme brambory s rajčaty sem tam promíchat a ještě více okořenit. Podáváme je jako přílohu k masovým pokrmům, ale i jako zeleninový hlavní chod s dresinkem a jinými omáčkami.
Množství zeleniny i koření volíme podle vlastního uvážení a chuti.