Vaření.czReceptyGrilovaná zelenina se sýrem bocconcini

Grilovaná zelenina se sýrem bocconcini

Recept na netradičně připravenou zeleninu.


4.04x
30 min

Ingredience

4 ksrajče
2 kslilek
2 lžíceocet balzamico
0.3 šálkuolivový olej
1 ksčervená kapie

podle chuti

bazalka
mletý pepř
mořská sůl
sýr bocconcini

Postup přípravy

Zeleninu očistíme. Lilek nakrájíme na 1,5 cm silné plátky. Papriku rozčtvrtíme. Rajčata nakrájíme na 1 cm silné plátky. Rozpálíme plotnu grilu a lehce potřeme olejem. Plátky lilku potřeme olejem a grilujeme je 2 - 3 minuty z každé strany. Kapii vložíme pod gril a opékáme, dokud slupka nezčerná. Poté ji nakrájíme na tenké proužky. Plátky rajčat potřeme olejem, opepříme, položíme na lehce vymaštěný plech a pozvolna pečeme asi 20 - 30 minut v troubě předehřáté na 150 °C. Na servírovací tác položíme vždy 2 plátky lilku, na ně 3 proužky kapie, 3 kolečka rajčete, 3 plátky sýra bocconcini nebo mozzarelly a další 2 proužky kapie. Grilovanou zeleninu ozdobíme lístky bazalky. Na dresink smícháme olej s octem a nakapeme na jednotlivé porce. Těsně před podáváním dostatečně osolíme a opepříme. Grilovanou zeleninu se sýrem bocconcini podáváme s křupavým italským chlebem.
user-icon

autor Kveta


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Grilovaná zelenina se sýrem bocconcini

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena