Grilovaná volská oka se slaninou

Sic nemáme ještě léto, ale určitě někdo z vás má krb tak to může vyzkoušet.


3.072x
30 min

Postup přípravy

Nejdřív si z alobalu vystřihneme čtyři oválné fólie a upravíme je do tvaru pánviček. Plátky anglické slaniny nařízneme jako hřebínky.

Na každý alobal dáme trochu oleje a vyklepeme dvě vejce, osolíme a okořeníme. Plátky anglické slaniny poklademe na rozehřátý rošt i s vejci a grilujeme tak dlouho, až bílky se srazí a žloutky zůstanou měkké.

Hotová grilovaná oka přeložíme na teplé talíře, pokapeme kečupem. Na každé vejce položíme hřebínek osmažené slaniny a posypeme nadrobno pokrájenou pažitkou.

Grilovaná volská oka se slaninou podáváme s banketkou nebo jiným slaným pečivem.
user-icon

autor Jovi


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Grilovaná volská oka se slaninou

Zpět na recept