Vaření.czReceptyGrilovaná volská oka se slaninou

Grilovaná volská oka se slaninou

Sic nemáme ještě léto, ale určitě někdo z vás má krb tak to může vyzkoušet.


3.072x
30 min

Postup přípravy

Nejdřív si z alobalu vystřihneme čtyři oválné fólie a upravíme je do tvaru pánviček. Plátky anglické slaniny nařízneme jako hřebínky. Na každý alobal dáme trochu oleje a vyklepeme dvě vejce, osolíme a okořeníme. Plátky anglické slaniny poklademe na rozehřátý rošt i s vejci a grilujeme tak dlouho, až bílky se srazí a žloutky zůstanou měkké. Hotová grilovaná oka přeložíme na teplé talíře, pokapeme kečupem. Na každé vejce položíme hřebínek osmažené slaniny a posypeme nadrobno pokrájenou pažitkou. Grilovaná volská oka se slaninou podáváme s banketkou nebo jiným slaným pečivem.
user-icon

autor Jovi

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Grilovaná volská oka se slaninou

Zpět na recept
Druh jídla
Předkrmy
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena