Grilovaná vepřová játra

Rychlá pochoutka z vepřových jater, která výborně chutnají s hořčicí, syrovou cibulí a novými brambory, ale také s krajícem čerstvě upečeného chleba. Recept je opravdu rychlý a jednoduchý.


2.723x
10 min
1×

Ingredience

60 mlolivový olej
1 svazečekpetrželová nať
600 gvepřová játra
600 gnové brambory
100 gčerstvé máslo

podle chuti

sůl
mletá sladká paprika
čerstvě mletý černý pepř

podle potřeby

voda
plnotučná hořčice

Postup přípravy

Vepřová játra omyjeme, osušíme, pokrájíme na plátky o síle asi 1,5 cm. Plátky masa potřeme olivovým olejem a necháme chvíli odpočinout. Maso grilujeme na rozpálené grilovací pánvi, nepícháme do něj vidličkou a otáčíme pomocí dřevěné špachtle nebo grilovacích kleští. Plátky masa grilujeme z každé strany asi 2 - 3 minuty. Játra jsou správně ogrilovaná, když je povrch pěkně do hněda, uvnitř je růžová a po přeřezání z ní nevytéká krvavá šťáva. Hotová játra vybereme, přikryjeme alobalem a necháme odpočinout, aby se uvnitř rozložila rovnoměrně šťáva a po přeřezání nevytékala. Játra zůstanou potom uvnitř měkká a šťavnatá. Mezitím uvaříme nové brambory, petrželovou nať posekáme a očištěnou cibuli pokrájíme na kolečka. Brambory scedíme, promícháme s čerstvým máslem, obalíme v petrželové nati a položíme na talíř. K bramborám přidáme grilovaná játra, osolíme, okořeníme čerstvě mletým černým pepřem, posypeme sladkou mletou červenou paprikou, obložíme kolečky syrové cibule a hořčice. Grilovaná vepřová játra také dobře chutnají s čerstvě upečeným domácím chlebem.
user-icon

autor Libchen

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Grilovaná vepřová játra

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Maďarská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena