Grilovaná kuřecí křidýlka

Marinovaná kuřecí křídla připravená na grilu s pikantní omáčkou.


3.818x
45 min
2×

Ingredience

1 kgkuřecí křídla

marináda

4 stroužkyčesnek
3 lžícemed
8 lžicsójová omáčka
1 kelímekbílý jogurt
1 lžičkachilli koření
1 dlpomerančová šťáva

podle potřeby

olej

omáčka

sůl
200 mlmajonéza
3 lžícekečup
1 lžičkaostrá hořčice

podle chuti

mletý černý pepř

Postup přípravy

Kuřecí křídla očistíme, omyjeme a osušíme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Z omytého pomeranče vymačkáme šťávu.

Připravíme si marinádu. Sójovou omáčku promícháme s česnekem, medem a pomerančovou šťávou. Ochutíme chilli kořením, pepřem a zázvorem. Nakonec vmícháme jogurt a vložíme křidýlka. Necháme do druhého dne odležet.

Majonézu promícháme s kečupem a hořčicí, osolíme a ochutíme mletým chilli.

Křidýlka zvolna ogrilujeme ze všech stran dozlatova. Během pečení je potíráme olejem s chilli kořením.

Grilovaná kuřecí křidýlka podáváme s pikantní omáčkou, pečivem a zeleninovým salátem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Grilovaná kuřecí křidýlka

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.