Kuřecí křídla očistíme, omyjeme a osušíme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Z omytého pomeranče vymačkáme šťávu. Připravíme si marinádu. Sójovou omáčku promícháme s česnekem, medem a pomerančovou šťávou. Ochutíme chilli kořením, pepřem a zázvorem. Nakonec vmícháme jogurt a vložíme křidýlka. Necháme do druhého dne odležet. Majonézu promícháme s kečupem a hořčicí, osolíme a ochutíme mletým chilli. Křidýlka zvolna ogrilujeme ze všech stran dozlatova. Během pečení je potíráme olejem s chilli kořením. Grilovaná kuřecí křidýlka podáváme s pikantní omáčkou, pečivem a zeleninovým salátem.
Videorecept: Grilovaná kuřecí prsa s balzamikovým octem
Grilované nemusí nutně znamenat nezdravé. Vyzkoušejte jednoduchý, rychlý a zdravý recept na skvělý oběd nebo večeři.
Autor:Jarka Petrová