Marinovaná kuřecí křídla připravená na grilu s pikantní omáčkou.
1 kg | kuřecí křídla |
marináda | |
---|---|
4 stroužky | česnek |
3 lžíce | med |
8 lžic | sójová omáčka |
1 kelímek | bílý jogurt |
1 lžička | chilli koření |
1 dl | pomerančová šťáva |
podle potřeby | |
olej | |
omáčka | |
sůl | |
200 ml | majonéza |
3 lžíce | kečup |
1 lžička | ostrá hořčice |
podle chuti | |
mletý černý pepř |
Kuřecí křídla očistíme, omyjeme a osušíme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Z omytého pomeranče vymačkáme šťávu. Připravíme si marinádu. Sójovou omáčku promícháme s česnekem, medem a pomerančovou šťávou. Ochutíme chilli kořením, pepřem a zázvorem. Nakonec vmícháme jogurt a vložíme křidýlka. Necháme do druhého dne odležet. Majonézu promícháme s kečupem a hořčicí, osolíme a ochutíme mletým chilli. Křidýlka zvolna ogrilujeme ze všech stran dozlatova. Během pečení je potíráme olejem s chilli kořením. Grilovaná kuřecí křidýlka podáváme s pikantní omáčkou, pečivem a zeleninovým salátem.
Videorecept: Grilovaná kuřecí prsa s balzamikovým octem
Grilované nemusí nutně znamenat nezdravé. Vyzkoušejte jednoduchý, rychlý a zdravý recept na skvělý oběd nebo večeři.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena