Grilovaná kuřecí křídla

Dokonalá lehce pálivá křídla s nasládlou chutí BBQ omáčky. Právě kontrast pálivého se sladkým, vytváří perfektní požitek pro vaše chuťové buňky.


4.311x
75 min
1×

Postup přípravy

Připravíme si základní Barbecue omáčku - 2 hrnky kečupu, 1/4 hrnku jablečného octa, 1/4 hrnku worcesterské omáčky, 1/4 hrnku hnědého cukru, 2 lžíce melasy, 2 lžíce hořčice, 1 lžíce omáčky Tabasco, 1 lžíce grilovacího koření, 2 lžičky tekutého kouře a 1/2 lžičky černého pepře dáme do rendlíku a při vyšší teplotě uvedeme do varu. Pak snížíme teplotu a necháme mírně vařit, až omáčka ztmavne, zhoustne a pěkně voní. V čisté skleničce v lednici vydrží i několik měsíců.

Z kuřecích křídel nejdříve odstřihneme konce křídel, na kterých není již maso a akorát se připalují. Křídla okořeníme a můžeme nechat několik hodin v lednici marinovat. Připravíme gril na přímé grilování se "studenou zónou", kterou pak využijeme k nepřímému grilování.

Kuřecí křídla grilujeme přímo z každé strany max. 2 minuty, aby se nám nepřipalovalo koření a následně je přesuneme do chladné zóny a dále grilujeme nepřímo cca 30 minut. 15 minut před koncem grilování křídla potřeme základní BBQ omáčkou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Grilovaná kuřecí křídla

Zpět na recept