Grilovaná kachní prsa s malinovou omáčkou

Plátky grilovaných kachních prsíček podáváme s malinovou omáčkou s portským, cukrem a pomerančovou šťávou. Recept pro slavnostní příležitosti.


3.0665x
45 min
1×

Postup přípravy

Do kastrůlku nalijeme portské víno, vodu, přidáme cukr a přivedeme k varu. Až se cukr rozpustí, přidáme maliny a zakryté vaříme asi 5 minut. Malinovou omáčku prolisujeme přes síto a znovu ji krátce povaříme. Vmícháme pomerančovou šťávu smíchanou se škrobovou moučkou a necháme zhoustnout. Takto připravenou malinovou omáčku podle chuti osolíme a opepříme.

Kachní prsa nařízneme křížem přes kůži, vetřeme do nich sůl a pepř. Maso grilujeme z každé strany asi 8 minut tak, aby maso bylo uvnitř růžové a kůrka byla křupavá.

Grilovaná kachní prsa nakrájíme na tenké plátky a zalijeme malinovou omáčkou. Pokrm podáváme při slavnostních příležitostech. Chutná výtečně!

Foto: Shutterstock.com
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Grilovaná kachní prsa s malinovou omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.