Grilovací omáčka

Omáčka určená ke grilování - jako příloha k připravenému masu či zelenině. Výrazně kořeněná.


4.624x
30 min
3×

Ingredience

sůl
120 mlvývar
1 lžičkahořčice
1-2 lžícekečup
2 lžícerajčatový protlak
1 lžícemed
2 ksšalotka
2 lžíceocet balsamico
1 lžícecitronová šťáva
2 špetkymletý zázvor
2-3 lžícepřepuštěné máslo
1 špetkamleté nové koření
2 lžíceworcesterová omáčka
mletý černý pepř
2-3 lžícetřtinový cukr

Postup přípravy

Šalotky očistíme a nasekáme najemno.

V pánvi rozehřejeme máslo, vsypeme cibuli a zvolně v něm smažíme šalotky dozlatova. Pak přidáme protlak a zbylé suroviny bez vývaru. Vše krátce orestujeme a zalijeme vývarem. Můžeme použít i vodu.

Grilovací omáčku přivedeme zvolna k varu a vaříme ji dalších asi 8 - 10 minut. Záleží na požadované hustotě.

Grilovací omáčku podáváme s grilovaným masem či zeleninou.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Grilovací omáčka

Zpět na recept
Druh jídla
Omáčky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.