Omáčka určená ke grilování - jako příloha k připravenému masu či zelenině. Výrazně kořeněná.
Hodnocení
4.6
/ 5 (24x)
Doba přípravy
30 min
Chutnalo
3x
Ingredience
Ostatní
Sůl
Vývar120 ml
Hořčice1 lžička
Kečup1-2 lžíce
Rajčatový protlak2 lžíce
Med1 lžíce
Šalotka2 ks
Ocet balsamico2 lžíce
Citronová šťáva1 lžíce
Mletý zázvor2 špetky
Přepuštěné máslo2-3 lžíce
Mleté nové koření1 špetka
Worcestrová omáčka2 lžíce
Mletý černý pepř
Třtinový cukr2-3 lžíce
Postup přípravy
Šalotky očistíme a nasekáme najemno.
V pánvi rozehřejeme máslo, vsypeme cibuli a zvolně v něm smažíme šalotky dozlatova. Pak přidáme protlak a zbylé suroviny bez vývaru. Vše krátce orestujeme a zalijeme vývarem. Můžeme použít i vodu.
Grilovací omáčku přivedeme zvolna k varu a vaříme ji dalších asi 8 - 10 minut. Záleží na požadované hustotě.
Grilovací omáčku podáváme s grilovaným masem či zeleninou.
Autor této omáčky zasluhuje Nobelovu cenu! Ke grilované krkovičce neuvěřitelný doplněk. Vařím ji obden. Kdo se nebojí spojit chutě zdánlivě nespojitelné, neváhejte.