Griliášové řezy

Oplatkové řezy, které se hodí nejen na Vánoce. Je jich hodně, ale doma se po nich jen zapráší.


4.111x
60 min

Postup přípravy

Připravíme si první náplň. Tuk vlažně rozpustíme, přidáme Salko a strouhaný kokos, vše dobře zamícháme.

Připravíme si druhou náplň. Ušleháme nad parou vejce, mletý cukr a vanilkový cukr. Do toho nalijeme vlažný rozpuštěný tuk, dáme ořechy, podle potřeby i více, rum, kakaové pudinky bez vaření (instantní), kakaový prášek a vše dobře zamícháme.

Rozdělíme si 6 oplatek. Dvě z nich potřeme marmeládou a nahoru dáme bílou náplň. Na náplň přiklopíme 2 suché oplatky, na které následně naneseme kakaovou náplň. Poslední 2 oplatky taky potřeme marmeládou, přiklopíme na kakaovou hmotu tak, aby byly nahoře oplatky suché.

Griliášové řezy zatížíme a necháme do druhého dne rozležet. Potom je nakrájíme na tenké pásky. Růžky řezů se můžou potřít čokoládovou polevou.
user-icon

autor 60 Věra


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Griliášové řezy

Zpět na recept