Griliášové řezy

Oplatkové řezy, které se hodí nejen na Vánoce. Je jich hodně, ale doma se po nich jen zapráší.


4.111x
60 min

Ingredience

6 ksdortové oplatky

náplň 2

2 ksvejce
1 lžícerum
25 dkgcukr moučka
1 kostkaztužený tuk
1 ksvanilkový cukr
2 lžícekakaový prášek
3 lžícestrouhané ořechy
2 kspudink bez vaření

náplň 1

25 dkgkokos
1 konzervasalko
1 kostkaztužený tuk

poleva

10 dkgčokoláda na vaření
8 dkgztužený tuk

na potření

10 dkgrybízová marmeláda

Postup přípravy

Připravíme si první náplň. Tuk vlažně rozpustíme, přidáme Salko a strouhaný kokos, vše dobře zamícháme. Připravíme si druhou náplň. Ušleháme nad parou vejce, mletý cukr a vanilkový cukr. Do toho nalijeme vlažný rozpuštěný tuk, dáme ořechy, podle potřeby i více, rum, kakaové pudinky bez vaření (instantní), kakaový prášek a vše dobře zamícháme. Rozdělíme si 6 oplatek. Dvě z nich potřeme marmeládou a nahoru dáme bílou náplň. Na náplň přiklopíme 2 suché oplatky, na které následně naneseme kakaovou náplň. Poslední 2 oplatky taky potřeme marmeládou, přiklopíme na kakaovou hmotu tak, aby byly nahoře oplatky suché. Griliášové řezy zatížíme a necháme do druhého dne rozležet. Potom je nakrájíme na tenké pásky. Růžky řezů se můžou potřít čokoládovou polevou.
user-icon

autor 60 Věra


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Griliášové řezy

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena