Mouku osolíme a prosejeme. Vmícháme do ní vejce a vypracujeme tužeší těsto. To necháme chvilku odpočinout. Pak jej rozválíme na tenký plát a necháme na ubruse proschnout. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno.
Mezitím si omyjeme a ve slupce uvaříme brambory doměkka. Zchladíme je, oloupeme a nakrájíme na kostičky 2x2 cm.
V hrnci přivedeme k varu osolenou vodou. Plát těsta nakrájíme na proužky asi 10cm široké. Naskládáme je na sebe a nakrájíme na čtverečky 2x2cm. Vkládáme je vroucí vody a vaříme asi 10 minut.
V kastrolu rozehřejeme olej, osmahneme na něm nakrájenou cibuli, přidáme brambory a scezené flíčky a jen lehce necháme orestovat.
Vše dobře promícháme a podáváme se salátem.
Ano, tak jak to píšete je to to pravé. A když to dělám pro manžela, tak tam dám ještě nějakou uzeninu, ale je tam opravdu navíc. je to dobré samo od sebe. Skoro každý ale tomuhle jídlu nejprve nadůvěřuje Ema
kuchařinka
Re:
Já to dělám také trochu jinak. Brambory si oloupu a nakrájím na kostičky, pak je dám do hrnce, kde je sádlo a zasypu je trochou papriky a nechám je dusit, pak přidám uvažené flíčky a na talíři zdobím smaženou cibulkou
Katuška21
Re: babiččin grenadýrmarš
Moje babička dělala tento recept trochu jinak. Správně by se ta cibulka měla orestovat na sádle a poté se k ní přidá sladká paprika. Brambory se mají krájet na kolečka a k nim se přidají fleky a nerestují se!!!Pouze se smíchají s cibulkou.Je to výborné!