Gratinované vepřové plátky

Vepřové maso zapečené se sýrem, šunkou a cibulí. Recept na velice rychlé jídlo, když se vám do vaření moc nechce.


2.91635x
30 min
4×

Postup přípravy

Plátky vepřového masa naklepeme, osolíme a opepříme. Prsty koření jemně vtlačíme do masa a zaprášíme je paprikou. Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky. Sýr nastrouháme.

Na pánvi rozehřejeme olej a plátky masa zprudka orestujeme. Restované plátky masa vložíme do malých gratinovacích misek nebo ohnivzdorné misky. Potřeme je hořčicí, poklademe plátky salámu a plátky cibule. Nakonec vše posypeme sýrem a přelijeme rozpuštěným máslem.

Misku nebo misky dáme pod rozehřátý gril nebo do horké trouby a gratinujeme, až sýr na povrchu zrůžoví.

K tomuto pokrmu se hodí jakkoli upravené brambory, pokrm zdobíme kolečky čerstvé cibule.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Gratinované vepřové plátky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká