Glucholazské golombki

Recept na zelné listy naplněné mletým masem. Tentokrát je pokrm připraven na polský způsob.


4.7182x
90 min

Ingredience

1 kscibule
1 hrnekrýže
2 kshřebíček
1 lžícehladká mouka
1 kelímeksladká smetana
1 lhovězí vývar
150 guzený bůček
1 plechovkarajský protlak
0.5 kgvepřové plecko
0.5 lžícesádlo na vymazání
1 hlávkabílé hlávkové zelí

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Do vroucí osolené vody přidáme 3 lžíce 8% octu, ponoříme hlávku zelí, povaříme asi 10 minut a necháme chvíli zchladnout. Zvlášť si uvaříme téměř doměkka hrnek rýže v hrnku a půl vody s 1 lžičkou soli a 2 hřebíčky. Cibuli nakrájíme nadrobno a uzený bůček na kostičky.

Cibuli osmažíme na rozpuštěném nakrájeném uzeném bůčku a necháme ji zchladnout. Umeleme si maso, ochutíme ho solí a pepřem. Mleté maso vmícháme rýži a cibulí. Hlávku zelí rozebereme na listy a opatrně je naplníme směsí.

Zapékací mísu nebo pekáček vymažeme sádlem a na dno dáme volné zelné listy. Na ně ukládáme svinuté golombki, zakryjeme je opět volnými listy, zalijeme hovězím vývarem a dáme péct do trouby.

Golombki pečeme v předehřáté troubě. Mezitím smetanu rozmícháme s rajčatovým protlakem a moukou. Skoro upečené golombki zalijeme smetanovou omáčkou a ještě 20 minut pečeme.

Glucholazské golombki ozdobíme čerstvou hladkolistou petrželkou nasekanou na jemno a podáváme s bílým chlebem.
user-icon

autor veraricna


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Glucholazské golombki

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Polská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.