Všechny ingredience smícháme do těsta. Nesmí být příliš tuhé.
Do vroucí osolené vody pomocí lžičky, kterou namáčíme ve vodě, vhazujeme kousky těsta a vaříme je za občasného promíchání asi 5 minut.
Cibulku nakrájíme nadrobno a slaninu na kostičky. Obojí orestujeme. Přidáme uvařené glgy a v misce rozšlehané, osolené a opepřené vejce. Vejce necháme za stálého míchání "srazit".
Hlávkový salát opereme a obereme, větší listy natrháme. Slaninu nakrájíme na kostičky a v malém hrnečku ji necháme zezlátnout. Necháme minutku "ujít vřelý vzduch" a nalijeme na salát. Smícháme vodu s cukrem a octem a zálivkou přelijeme salát.
Pro upřesnění množství:
hrneček - 0,2 dcl,
pro 1 osobu - 1 hrneček mouky, 1/2 vody a 1 vejce
Zajímavé komentáře
říkáme tomu noky
pr.do peč.