Glgy

Každý kraj tuto pochoutku nazývá jinak. Jedná se o uvařené kousky těsta s vejci, ke kterým se podává výhradně hlávkový salát.


4.735x
35 min
2×

Ingredience

1-2 lžičkysůl
9 ksvejce
1 kscibule
0.5 lžičkymletý bílý pepř
100 ganglická slanina

těsto

0.5 lžičkysůl
3 ksvejce
3 hrnečkyhladká mouka
1.5 hrnečkuvlažná voda

zálivka

1-2 lžíceocet
voda
2 lžícecukr moučka

salát

50 ganglická slanina
2 ksmladý hlávkový salát

Postup přípravy

Všechny ingredience smícháme do těsta. Nesmí být příliš tuhé. Do vroucí osolené vody pomocí lžičky, kterou namáčíme ve vodě, vhazujeme kousky těsta a vaříme je za občasného promíchání asi 5 minut. Cibulku nakrájíme nadrobno a slaninu na kostičky. Obojí orestujeme. Přidáme uvařené glgy a v misce rozšlehané, osolené a opepřené vejce. Vejce necháme za stálého míchání "srazit". Hlávkový salát opereme a obereme, větší listy natrháme. Slaninu nakrájíme na kostičky a v malém hrnečku ji necháme zezlátnout. Necháme minutku "ujít vřelý vzduch" a nalijeme na salát. Smícháme vodu s cukrem a octem a zálivkou přelijeme salát. Pro upřesnění množství: hrneček - 0,2 dcl, pro 1 osobu - 1 hrneček mouky, 1/2 vody a 1 vejce
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Glgy

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena