Galetky

Velice dobré. V košíčkách je výborný krém. Používám ho i do rolád.


4.77x
0

Ingredience

krém

25 dkgmáslo
2 lžícerum
10 dkgcukr moučka
1 hrstmleté ořechy
1 balíčekmleté piškoty
1 sklenkasilná instantní káva

poleva

1 lžícesolamyl
2 lžícekakao
8 dkgtuk
10 dkgcukr moučka
1-2 lžícevlažné mléko

těsto

1 ksžloutek
20 dkgcukr moučka
40 dkghladká mouka
25 dkgmáslo (rostlinný tuk)

Postup přípravy

Z hladké mouky, másla, moučkového cukru a žloutků připravíme linecké těsto, vyválíme ho do válečku a rozdělíme ho na malé dílky. V tenké vrstvě vtlačujeme těsto do formiček. Přípravíme kávový krém z rozemletých piškotů, které spaříme šálkem silné instantní kávy. Po vychladnutí přidáme rum a směs vmícháme do másla utřeného s cukrem. Krém můžeme ještě vylepšit strouhanými ořechy. Na kakaovou polevu si rozehřejeme v kastrůlku tuk, vmícháme moučkový cukr, mléko a kakao. Za stálého míchání přivedeme polevu k varu, vmícháme solamyl a sejmeme z ploténky. Pokud se část tuku oddělí od polevy, přidáme 2 lžíce cukru s 1 lžící mléka a přihřejeme téměř k varu. Chceme-li polevu lesklou, doplníme kakao žloutkem. Galetky upečeme v hodně teplé troubě dorůžova, vychladlé je naplníme kávovým krémem a polijeme horkou kakaovou polevou.
user-icon

autor Staňa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Galetky

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena