Galetky

Velice dobré. V košíčkách je výborný krém. Používám ho i do rolád.


4.77x
0

Postup přípravy

Z hladké mouky, másla, moučkového cukru a žloutků připravíme linecké těsto, vyválíme ho do válečku a rozdělíme ho na malé dílky. V tenké vrstvě vtlačujeme těsto do formiček.

Přípravíme kávový krém z rozemletých piškotů, které spaříme šálkem silné instantní kávy. Po vychladnutí přidáme rum a směs vmícháme do másla utřeného s cukrem. Krém můžeme ještě vylepšit strouhanými ořechy.

Na kakaovou polevu si rozehřejeme v kastrůlku tuk, vmícháme moučkový cukr, mléko a kakao. Za stálého míchání přivedeme polevu k varu, vmícháme solamyl a sejmeme z ploténky.

Pokud se část tuku oddělí od polevy, přidáme 2 lžíce cukru s 1 lžící mléka a přihřejeme téměř k varu. Chceme-li polevu lesklou, doplníme kakao žloutkem.

Galetky upečeme v hodně teplé troubě dorůžova, vychladlé je naplníme kávovým krémem a polijeme horkou kakaovou polevou.
user-icon

autor Staňa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Galetky

Zpět na recept