Fusili s omáčkou z pomerančů a avokáda

Recept na sladce pikantní a exotické fusili. Možná se bude zdát příprava složitá, ale výsledek stojí za to.


2.91496x
30 min

Postup přípravy

V osolené vodě uvaříme těstoviny podle návodu na obalu.

Pomeranče důkladně odrhneme pod horkou vodou. Osušíme je a nastrouháme z nich kůru. Pak je oloupeme, naporcujeme na měsíčky a z nich stáhneme blanku. Pak je rozdělíme. Avokáda podélně nařízneme, rozpůlíme a pecky vyjmeme. Dužiny z avokáda samostatně nakrájíme na kostičky.

Dužinu z jednoho avokáda smícháme s pomerančovou kůrou, polovinou pomerančové šťávy, dužinou jednoho avokáda, se skořicí a hořčicí. Druhou dužinu z avokáda smícháme se zbylou šťávou a pomerančem. Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno.

Na pánvi rozehřejeme máslo a česnek na něm lehce osmahneme. Na pánev k česneku přidáme první avokádovou směs a necháme ji důkladně osmažit. Pak omáčku odstavíme. Vmícháme do ní druhou směs z avokáda a pomerančů a omáčku ochutíme solí a pepřem.

Uvařené těstoviny scedíme a naservírujeme je na předehátý talíř. Přelijeme je omáčkou z pomerančů a avokáda a ozdobíme kousky kandované pomerančové kůry. Hotové fusili ihned podáváme.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Fusili s omáčkou z pomerančů a avokáda

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.