Fufu se skopovým

Africké jídlo v českých podmínkách. Naučil se ho můj otec na kolejích od zahraničního studenta z Afriky.


4.024x
75 min
3×

Ingredience

omáčka

česnek
olej
500 mlvývar
paprika
cibule
tymián
200 mlpivo
bazalka
chilli
bobkový list
mletá sladká paprika
500 gskopové maso
menší mrkev
hladká mouka na zahuštění

podle chuti

sůl

příloha

1 lvoda
300 gdětská krupička

Postup přípravy

Do vařící vody po troše vsypáváme dětskou krupičku a mícháme, aby se nedělaly hrudky. Hmota musí být hodně hustá, aby v ní stála vařečka. Vaříme asi 5 minut a poté necháme trochu zchladnout. Zeleninu podle potřeby očistíme. Na oleji dozlatova osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájené maso, zasypeme červenou paprikou, přidáme další koření a sůl dle chuti. Přilijeme vývar s pivem, zbytek zeleniny a bobkový list. Vaříme, dokud není maso měkké (cca 40 minut), záleží na druhu masa. Je-li třeba, zahustíme hladkou moukou. Nakonec prolisujeme česnek, množství záleží na každém, neměl by přebít chuť dalších surovin. Omáčka by měla být ostrá a lehce nahořklá. Lžící namočenou ve studené vodě vykrajujeme kousky fufu kaše a poléváme omáčkou se skopovým. Originální suroviny jsou u nás špatně k dostání, maniok do fufu (místo něj krupička), kozí maso (skopové nebo jakékoliv jiné) a další. Také jsem nikdy nepoužívala nějaké přesné dávkování, ani černoši to tak prý nedělají. Takže fufu se skopovým nebo jiným masem chutná pokaždé trochu jinak, ale dobře.
user-icon

autor svestttka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Fufu se skopovým

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Africká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena