Chuťově zajímavé kuře vás potěší při nedělním obědě. Z receptu připravíte maso na 4 porce.
5 lžic | olej |
sůl | |
vejce | |
strouhanka | |
mletý pepř | |
hladká mouka | |
0.5 ks | citronová šťáva |
1 ks | menší kuře |
Očistíme a omyjeme kuře a rozdělíme ho na menší porce, které ještě osolíme a potřeme olejem. Zakapeme citronovou šťávou a uložíme do porcelánové misky a přiklopíme pokličkou. Necháme v chladničce asi hodinu odležet.
Po vyjmutí obalíme kousky masa v trojobalu a fritujeme asi 10 minut v oleji rozehřátém na 180°C. Podávat můžeme například s bramborovou kaší. Maso na talíři ještě posypeme petrželovou natí a ozdobíme dílky citronu.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena