Frikasé z kuřete

Kuřecí kousky v jemné smetanové omáčce, kterou zdobíme kapií. s ráží budete mít výbornou kombinaci.


2.9761x
60 min
1×

Postup přípravy

Očištěné kuře rozkrájíme na kousky, osolíme a opepříme. Na másle zpěníme drobně krájenou cibulku, přidáme kousky kuřete, opečeme, zalijeme vývarem z drůbků (nebo masoxu) a dusíme téměř doměkka. Maso pak vykostíme a nakrájíme na kostky. Ze zbytku másla a mouky připravíme světlou jíšku (můžeme použít i hotovou), zředíme mlékem, vývarem a šťávou z dušeného kuřete. Osolíme, opepříme, přidáme kuřecí maso a za častého míchání povaříme asi 20 minut. Zředíme smetanou, přidáme citrónovou šťávu a na proužky nakrájenou kapii. Podáváme s dušenou rýží.
user-icon

autor 100

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Frikasé z kuřete

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena