Francouzský plátek je klasický pokrm, který je obvykle podáván s bramborovou přílohou a zeleninou nebo s chlebem pro absorpci omáčky. Je to vydatný a chutný pokrm, který potěší všechny milovníky hovězího masa.
1 lžička | cukr |
1 lžička | solamyl |
2 | žloutek |
100 ml | koňak |
200 g | žampiony |
600 g | vepřová kýta |
100 ml | slunečnicový olej Vegetol gold |
Žloutky rozšleháme se solamylem. Maso opláchneme, nakrájíme na plátky, naklepeme a na okrajích nařízneme. Potom je namočíme do vaječné směsi a na polovině rozehřátého slunečnicového oleje Vegetol gold z obou stran opečeme doměkka. Žampiony očistíme, opláchneme a nakrájíme na plátky. Do kastrolu dáme zbylý olej, nakrájené houby, koňak, cukr a sůl podle chuti. Promícháme a přivedeme k varu. Do horké směsi vložíme opečené plátky masa a prohřejeme. Rozdělíme na talíře a podáváme s rýží nebo s hranolkami. Hotový pokrm můžeme ozdobit čerstvou zeleninou a snítkou petrželky.
autor admin_iva
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena