Francouzský moučník

Velmi dobrý moučník ze sušených švestek, přitom tak jednoduchý.


4.318x
35 min

Postup přípravy

Vyšší plech nebo velká pekáč vymažeme a vysypeme. Sušené švestky spaříme, osušíme a nakrájíme. Troubu rozehřejeme na 200 °C. Mléko, celá vejce, cukr, rum a mouku smícháme. Vznikne nám řídké těsto. Těsto na francouzský moučník nalijeme na připravený plech, poházíme na něj nakrájené švestky a pečeme v předehřáté troubě asi tak 30 minut. Při pečení těsto začne bublat jako při vaření. Upečený francouzský moučník má spíše pudinkovou konzistenci a je opravdu moc dobrý. Francouzský moučník podáváme vychlazený a ozdobený šlehačkou.
user-icon

autor Hojerka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Francouzský moučník

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Francouzská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena