Vaření.czReceptyFrancouzský jablečný dort

Francouzský jablečný dort

Recept na velmi lehký a osvěžující moučník.


4.616x
120 min
1×

Ingredience

těsto

1 špetkasůl
1 ksvejce
50 gmáslo
50 gcukr moučka
125 ghladká mouka
0.4 balíčkukypřicí prášek do pečiva

náplň 1

1 kgjablko
1 balíčekvanilkový cukr
150 mlstudená voda
2 balíčkyskořicový cukr

náplň 2

5 gželatina
250 mlsmetana ke šlehání
2 lžícestudená voda

podle potřeby

tuk na vymazání

na ozdobu

strouhaná čokoláda

Postup přípravy

Z mouky, másla nebo margarínu, moučkového cukru, vejce, kypřícího prášku a špetky soli vypracujeme těsto. Těstem vyložíme dno předem vymazané formy a dáme péct do předehřáté trouby na 170 °C asi 20 minut. Připravíme jablečnou náplň. Jablka oloupeme, vybereme jádřince a najemno nastrouháme. Takto připravených jablek je 1kg. Do jablek přidáme skořicové cukry a podusíme. Do podušených jablek přidáme pudink smíchaný s vodou a uvaříme do zhoustnutí. Ještě horkou náplň nalijeme na upečený korpus a necháme vychladnout. Nyní si připravíme šlehačkovou náplň. Želatinu (jednu lžičku) necháme ve studené vodě nabobtnat a potom ji ve vodní lázni rozpustíme a necháme vychladnout. Šlehačku vyšleháme do tuha a opatrně zašleháme rozpuštěnou želatinu, která nesmí být horká. Na vychladlou jablkovou náplň navrstvíme šlehačkovou náplň a nazdobíme nastrouhanou čokoládou. Poté necháme ztuhnout v lednici. Francouzský jablečný dort nakrájíme a můžeme podávat.
user-icon

autor španělka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Francouzský jablečný dort

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Francouzská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena